Xycleservice Mosterdtocht is gezinsfietstocht vol met prijzen

Xycleservice Doesburg houdt op zondag 29 september weer de Xycleservice Mosterdtocht. De gezinsfietstocht telt een afstand van ongeveer 25 kilometer. Nieuw dit jaar is dat er fraaie prijzen worden verloot, waaronder een fietsnavigatiesysteem en een kledingbon van Only for Men Doesburg. De Xycleservice Mosterdtocht is een gezinsfietstocht over een afstand van ongeveer 25 kilometer door de nabije omgeving van Doesburg, met onderweg leuke paden, bezienswaardigheden en uitzichten.

 

Tijdens de Mosterdtocht kunnen deelnemers onderweg genieten van onder andere de ambachtelijke brouwerij Rodenburg, bekend van de Bronchorster Bieren, en een rondleiding bij transportbedrijf Rotra, waar het meest geavanceerde ‘fiets opslag systeem’ van de wereld is te bezichtigen. Verder krijgen deelnemers een gratis kop koffie aangeboden door Only for Men en Perfect De Waag tijdens het ‘Toys for Boys’-weekend bij Only for Men.

 

Onder de deelnemers van de Mosterdtocht worden ook nog fraaie prijzen verloot. Zo biedt organisator Xycleservice Doesburg een Mio fietsnavigatie aan ter waarde van 299 euro. Only for Men verloot een fashioncheque ter waarde van 100 euro. Namens Bennies Barbershop wordt een kappersbon ter waarde van 20 euro verloot en IJsboerderij De Steenoven uit Hummelo verloot twee maal een ijsbon ter waarde van 10 euro.

 

Deelnemers aan de Xycleservice Mosterdtocht kunnen op 29 september tussen 11.00 en 13.00 uur starten. Het startpunt is bij Xycleservice, Leigraafseweg 33F op het industrieterrein op de Beinum in Doesburg. De route wordt door middel van pijlen aangegeven en voor eventuele pech onderweg zijn er servicewagens beschikbaar. Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk maar wel gewenst. Aanmelden kan zowel telefonisch via 0313-412727, via het e-mailadres info@xycleservice.nl of in de winkel.

 

1 reactie

  1. Henk IJBema

    Leuk om te lezen op DoesburgDirekt dat de Mosterdtocht op deze wijze weer een beetje terugkomt in Doesburg. Ik heb deze Mosterdtocht(en) – samen met de leden van de Wielerclub “De Oude IJssel” – vanaf 1986 t/m 1999 georganiseerd, onder de vlag van de NFTU. Het ging destijds over 3 afstanden, 25 km (de gezinstocht), en over 100 en 200 km. De grootste opkomst was begin jaren ’90, toen hadden we ± 650 deelnemers, afkomstig vanuit alle windstreken in Nederland.

    Op 13 juni 1999 was de laatste tocht een feit, toen was de rek eruit. Te weinig deelnemers om het nog voor te organiseren. De wielerclub is enkele jaren geleden ook opgeheven.

    Vorig jaar is de tocht mij ontgaan, maar dit jaar moet ik toch een keertje meefietsen, alleen al vanwege de naam en de gezelligheid.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑