Om als verkopers en monteurs een nog beter beeld te krijgen van e-bikes is het voltallige personeel van Xycleservice uit Doesburg naar het heuvelachtig Sauerland geweest om e-bikes te testen.

In Sauerland werd een ‘rondje Möhnesee gefiets over een afstand van 45 kilometer met ruim 400 hoogtemeters. De 6 meest verkochte modellen uit de Doesburgse fietswinkel werden meegenomen. Het gaat om e-bikes in de prijsklasse tussen de 1.699 en 3.899 euro, waarvan 2 modellen met een voorwielmotor en 4 met een middenmotor.

Tijdens deze test bleek de grootste verrassing te komen van de fietsen met een voorwielmotor. Deze kwamen krachtig en constant over, zo laat Xycleservice weten op Facebook. ‘De nieuwe Multicycle met voorwielmotor bleek de grote favoriet van de groep, maar ook de Giant Ease was zeer goed bij de les en zuinig. De Ease was de goedkoopste en misschien wel het meest verrassend’.

Wie meer wil weten over e-bikes, kan ze komen bekijken bij Xycleservice aan de Leigraafseweg op bedrijventerrein Beinum-West in Doesburg.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.