Xycleservice uit Doesburg heeft een mini Ipad gewonnen. Op de stand van Marwi Europe BV werd tijdens het Kruitbosch Cycle Universe Event 2014 in Utrecht, een ludieke actie gehouden. De bezoekende handelaren kregen aldaar de kans om de lengte van een verlichtingssnoer te raden, die Marwi in een 80 centimeter hoge vaas had opgerold.

 

De exacte lengte werd niet geraden, maar van de meer dan 500 deelnemers, wist Camiel Banda, van fietsenzaak Xycleservice uit Doesburg, de lengte zo in te schatten dat hij er slechts 144 cm naast zat. De lengte van het snoer was 37.278 centimeter. Camiel Banda zat met 37.422 centimeter net iets dichterbij de juiste lengte van het snoer, dan collega Koen van Ekeris Fietsplezier uit Maarssen, die 37.560 centimeter op zijn kaartje had ingevuld. Dat het raden van de juiste lengte niet simpel was, bleek uit de verscheidenheid van ingevulde aantallen. Die varieerden van 5 meter tot 3.5 kilometer!

 

Dinsdag 28 oktober, brachten salesmanager Willem Dirkzwager en promotion assistant Saskia Koot van Marwi samen met  Mark Mannee, vertegenwoordiger bij KCU, een bezoek aan de gelukkige winnaar in Doesburg.

 

In de fietsenwinkel, die nu zeven jaar bestaat, net buiten het centrum van Doesburg, stond de koffie al klaar. Zittend tussen de fietsen, sneed Camiels vrouw Mariska de taart aan en deed zij een onthulling: “Vorig jaar zat Camiel er helemaal naast met het aantal kogeltjes raden bij Marwi,” zei ze lachend “dus nu heb ik het kaartje maar ingevuld, en ik riep nog dat we toch nooit wat winnen!” Des te groter was de verrassing toen zij vorige week gebeld werden door Marwi. Nu was wel de vraag, wie kreeg de Ipad mini? Camiel, wiens naam op het kaartje stond vermeld, of Mariska, die de lengte had gegokt. Of misschien een van kinderen? In ieder geval konden zij de prijs goed gebruiken, zowel voor werk als privé.

photo-340