Een man uit Zaandam is winnaar geworden van de wedstrijd die is gehouden rond de nieuwe Es-klok van de Martinikerk in Doesburg. De Zaandammer krijgt een chocoladeverrassing van Alberdeco uit Doesburg.

 

De man uit Zaandam was het beste bij het raden naar het gewicht van de nieuwe Es-klok die later dit jaar wordt geplaatst in de Martinikerk van Doesburg. Omdat hij niet in de buurt van Doesburg woont, wordt de chocoladeverrassing gebracht.

 

Verder waren er de afgelopen periode in winkel Alberdeco ook chocoladeklokjes te koop. Door eigenaar Roy Kappert geheel belangeloos ter beschikking gesteld voor de Es-klok. Roy Kappert had een feestelijke check gemaakt van chocolade. Al met al heeft de actie in het totaal 380 euro opgebracht.

 

‘En wat minstens zo belangrijk is, dat de Doesburgse bevolking weet dat de nieuwe klok voor het carillon, die nog ontbrak, gegoten zal gaan worden. Op 20 maart wordt deze zware Es-klok van meer dan 1000 kg in Asten bij de Fa. Eijsbouts in brons gegoten. En op 5 mei 2015 wordt hij ingeluid. Het is dan precies 50 jaar geleden dat het carillon na de oorlog weer in gebruik is genomen nadat de toren na het oorlogsgeweld weer was hersteld. Het Doesburgs Carillon is dan helemaal compleet’, aldus Ankie Le Grand namens Stichting Doesburgs Carillon.

2015-01-23 Es-klok actie chocola F1060368kk-3