Koninklijke Rotra uit Doesburg biedt haar klanten per direct de mogelijkheid nu ook Air & Ocean zendingen klimaatneutraal te versturen. Met het product ‘Rotra Green Footprint’ kan Rotra voortaan alle zendingen wereldwijd 100 procent CO2-neutraal afhalen en afleveren op de plek van bestemming. Afgelopen jaar introduceerden we Rotra Green Footprint al voor alle wegtransportzendingen.

 

Rotra is constant op zoek naar nieuwe duurzame initiatieven die bijdragen aan Rotra’s streven naar een duurzaam beleid, zo laat het Doesburgse bedrijf weten.

 

‘Voor deze initiatieven zijn we inmiddels beloond met de Lean & Green Award. Aangezien het onmogelijk is de emissie van CO2 tot 0 te reduceren en onze ambitie 100 procent klimaatneutraal transport is, willen we graag samen met onze klanten de restuitstoot aanpakken. Met Rotra Green Footprint kunnen we zendingen 100 procent CO2 neutraal afhalen en afleveren op de plek van bestemming’, aldus een zegsman van het transportconcern.

 

Dit doet Rotra door in samenwerking met de Climate Neutral Group de CO2 uitstoot te compenseren door te investeren in duurzame energieprojecten.