De inschrijving voor de kennismakingscursussen ‘Sjors Sportief’ start 1 februari. Vanaf dan kan elk kind uit groep 4 tot en met 8 van basisscholen in Doesburg zich inschrijven voor een kennismakingscursus van verschillende sporten via www.sjorssportief.nl. Alle kinderen uit Doesburg hebben de afgelopen week het Sjors Sportief Schoolsportboekje ontvangen. Via dit boekje kan een sport naar keuze worden uitgezocht. Deze cursussen worden verzorgd door verenigingen uit de buurt. Kinderen kunnen kiezen uit 19 sportcursussen voor 6,50 euro per stuk.Naast de gebruikelijke sporten staan er ook spectaculaire en wat minder bekende sporten in het Sjors Sportief schoolsportboekje. Denk hierbij bijvoorbeeld aan basketbal, B-Kick, Jazz-/streetdance, Jiu-Jitsu, Kids-aerobics, scouting, streetdance, waterpolo, wedstrijdzwemmen en een weerbaarheidstraining.


Uiteraard zijn ook badminton, korfbal, judo, tennis, turnen, voetbal en volleybal gewoon van de partij. In het Sjors Sportief Schoolsportboekje vinden kinderen ook puzzels, een interview met Dani Lippets en spelletjes.


Via www.sjorssportief.nl/cursus/cursusaanbod kunnen kinderen zich inschrijven voor de cursussen en een profiel aanmaken.