Op donderdag 13 augustus bespeelt Theo Jellema de drie orgels in de Doesburgse Grote of Martinikerk. Hij voert werken uit van Johann Sebasian Bach, Olivier Messiaen, Karl Hoyer en Armin Knab.

 

Theo Jellema (1955) studeerde orgel aan het conservatorium te Groningen bij Wim van Beek en behaalde zijn solodiploma met onderscheiding in 1978. Naast zijn werkzaamheden als organist van de Grote of Jacobijnerkerk te Leeuwarden, als docent hoofdvak orgel aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen en het conservatorium te Zwolle/Arnhem heeft hij een uitgebreide concertpraktijk die hem voerde naar een groot aantal Europese landen en Japan.

 

Verschillende ‘integrales’ trokken de aandacht: in 1990 speelde hij alle orgelwerken van César Franck (Martinikerk Franeker), in 1999  het complete orgeloeuvre van Olivier Messiaen  en in 2000 een Bach-integrale. In 2003 wijdde hij zich aan Vierne’s Pièces de Fantaisie. Theo Jellema is regelmatig jurylid bij orgelconcoursen in binnen- en buitenland. Voor zijn verdiensten voor de Franse orgelcultuur werd hem de zilveren medaille “Arts-Sciences-Lettres” toegekend.

 

Het optreden vindt plaats op donderdagavond 13 augustus om 20.00 uur. Toegang is 9 euro. 65 Plussers betalen 8 euro en donateurs van StiDoMu 7 euro. Het concert duurt ongeveer een uur.