Running Therapie, een loopinitiatief van Richard Kleijburg en Joke van Zijtveld, start in september met de najaarstraining. Bij Running Therapie gaat het om de psychische en lichamelijke conditie te verbeteren middels hardlopen.

 

Hardlopen geeft rust in het hoofd, energie in het lijf en je krijgt er een merkbaar beter humeur van, laten de Doesburgers Kleijburg en Van Zijtveld weten. ‘Als je gaat hardlopen en je bouwt het rustig op, merk je dat het leuk kan zijn om het een tijdje vol te houden zonder dat je buiten adem raakt’, aldus de initiatiefnemers.

 

Kleijburg en Van Zijtveld erkennen dat het niet altijd meevalt om te starten met hardlopen. ‘Je mist de motivatie om in je eentje te gaan lopen, je weet niet hoe je het moet opbouwen zonder risico op blessures, je bent herstellend van een blessure, je voelt je somber of je hebt een burn out. Eigenlijk zou je een paar kilo willen afvallen, je wilt al heel lang beginnen met hardlopen, maar de eerste stap heb je nooit gezet’.

 

Daarom hebben ze een trainingplan in elkaar gezet waarbij deelnemers twee keer per week onder begeleiding lopen. Daarnaast loop je een keer per week individueel.

 

‘Je leert te lopen op je ademhaling, het is de bedoeling dat je niet buiten adem raakt. Op die manier bouw je je conditie op een hele gezonde manier op en kun je na drie maanden een half uur aaneengesloten hardlopen’, aldus de looptrainers.

 

De najaartraining begint 8 september om 20.00 uur. Vervolgens gaat het om 12 weken lang, twee keer per week op dinsdag- en donderdagavond (20.00 uur) trainingen. Het vertrekpunt is Oranjesingel 16 bij Schilderschool Doesburg. De kosten voor deelname aan Running Therapie bedragen 175 euro. Aanmelden kan via www.runningtherapiedoesburg.nl.

Running Therapie