Op maandag 17 augustus gaat het Huttendorp in Doesburg van start. Dit initiatief voor Doesburgse jeugd sluit op donderdag 20 augustus om 15.00 uur af met dans en theater. Om 17.00 uur mogen de gebruikte pallets gratis worden opgehaald door belangstellenden.

 

Dit jaar is het thema Piraten. Kinderen van basisscholen kunnen naar hartenlust met hamer, zaag en spijkers aan de gang om een prachtige piratenboot in elkaar te maken. De locatie is het scoutingterrein van Isala Doesburg en tevens wordt gebruik gemaakt van het scoutgebouw waar tevens de catering zijn intrek neemt.

 

Behalve piratenboten bouwen zal er aandacht zijn voor sport & spel en creativiteit rondom het thema Piraten, dat als een rode draad door de activiteiten heen loopt.

 

Er zijn inmiddels al flink wat aanmeldingen binnen, maar er is nog plaats voor een beperkt aantal kinderen. Zij kunnen zich aanmelden via mail huttendorpdoesburg@gmail.com

 

De kosten van deze Themaweek bedragen 10 euro per kind. Dat is  inclusief eten en drinken. Zelf mogen de kinderen een handzame hamer, zaag en spijkers meenemen.

 

Op donderdag 20 augustus is om 15.00 uur de afsluiting met dans en theater. Om 17.00 uur mogen bewoners van Doesburg de pallets waarvan de Piratenboten zijn gebouwd gratis komen ophalen.

 

Het hout is niet beschilderd en kan prima gebruikt worden voor andere creatieve doeleinden of eventueel in de houtkachel verstookt worden.

 

Graag van tevoren aanmelden via desireekester@dkester.nl onder vermelding van de hoeveelheid pallets die men wil komen ophalen. Er is niet een onbeperkt aantal pallets, dus wie het eerst komt wie het eerst maalt.