Geerten Liefting bespeelt op donderdag 10 augustus het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Dit alles in het kader van de serie zomeravond orgelconcerten.

Liefting voert werken uit van Franz Liszt, Sigfrid Karg-Elert, Marco Enrico Bossi en van hemzelf twee improvisaties.

Geerten Liefting (Nijkerk, 1983) Studeerde Orgel, Kerkmuziek en Improvisatie aan het Utrechts Conservatorium en vervolgens Compositie en Koordirectie aan het Conservatorium van Antwerpen en Rotterdam.

Daarnaast studeerde hij Improvisatie bij Hayo Boerema en Cor Ardesch. Geerten is sinds augustus 2007 dirigent-organist van de Heilige Bonaventura te Woerden en tevens assistent-organist van de Grote of St. Laurenskerk te Rotterdam en vesperorganist van de Domkerk te Utrecht.

Het concert op 10 augustus begint om 20.00 uur. De toegang bedraagt 10 euro en donateurs van StiDoMu kunnen voor 8 euro naar binnen. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Het concert duurt ongeveer een uur en voor en na het concert is er gelegenheid tot het nuttigen van koffie, thee of een glas wijn.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde Zintuig, Partyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.