Donderdag 17 augustus bespeelt Marcus Bergink het Walcker-orgel in de Grote of Martinikerk in Doesburg. Het optreden is onderdeel van het programma van het zomeravond orgelconcert.

Bergink voert werken uit van César Franck. Marcus Bergink (1965), is sinds 2004 als kerkmusicus & organist werkzaam in de R.K. Sint Eusebiusparochie, locatie Sint Martinus te Arnhem, alwaar hij het gerestaureerde Gradussen-orgel uit 1890 bespeelt. Verder is hij werkzaam als free-lance organist in het grensgebied tussen Arnhem en Emmerich/Kleve (D).

Marcus studeerde voor het diploma docerend musicus aan het Twents Conservatorium en aan het Stedelijk Conservatorium te Arnhem, respectievelijk bij Willem Mesdag en Theo Jellema. Na het succesvolle eindexamen in 1992 vervolgde hij zijn opleiding aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij dr. Hans van Nieuwkoop.

Het optreden op 17 augustus begint om 20.00 uur. Een toegangskaart kaart kost 10 euro. Donateurs van StiDoMu kunnen voor 8 euro naar binnen. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang. Het concert duurt ongeveer een uur en voor en na het optreden is er ruimte om een kop koffie, thee of glas wijn te bestellen bij de horeca-units in de Grote- of Martinikerk.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzCarConceptDelikasaKoenen Echte BakkerTimeOut EventsRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekGasthuiskerk DoesburgEdelsmederij Tobias , Brasserie Het Zesde ZintuigPartyboerderij De IJsselhoeve en Binkies en MKB Tele.com.