Het Doesburgse actiecomité Zorg voor Elkaar gaat zaterdag 8 juni naar Amsterdam om deel te nemen aan de zorgdemonstratie voor het behoud van de thuiszorg. Vanuit Doesburg worden bussen ingezet om deel te nemen aan de landelijke manifestatie in het Oosterpark in onze hoofdstad.

 

Door het zorgakkoord dat onlangs werd gesloten wordt volgens woordvoerder Heidy Melissen van het actiecomité nog steeds enorm bezuinigd op de thuiszorg. ‘Men wil het budget nu met 40 procent korten en dat blijft een ramp. In Doesburg leidt dat nog steeds tot een verlies van vele tientallen banen in de thuiszorg en heel veel cliënten dreigen hun hulp de verliezen.’

 

Melissen vervolgt: ‘Mensen zullen straks nog maar heel moeilijk in een verpleeghuis terechtkomen. Ook de toekomst van de dagbesteding wordt helemaal afhankelijk van wat de gemeente ermee gaat doen, ook daar gaat 25 procent van het geld af. Dat vinden wij van het comité allemaal onacceptabel’.

 

De Abvakabo organiseert bussen en maakt de opstapplekken op haar website bekend. Om de aanmeldingen vanuit Doesburg te coördineren kunnen mensen die mee willen naar het emailadres van het actiecomité mailen: zorgvoorelkaardoesburg@gmail.com. Opstappen kan in Doesburg.

 

Melissen: ‘De komende weken gaan we weer oproepen verspreiden, interviews geven aan de krant, de tv, mailen, netwerken en mensen mobiliseren om mee te gaan. We blijven in beweging en we zullen niet rusten, totdat wij hebben wat wij willen houden, namelijk onze baan, met behoud van zorg voor onze cliënten’.