Zorgwethouder Peter Bollen houdt wijkbijeenkomsten

Wethouder Peter Bollen gaat op verschillende locaties in Doesburg tekst en uitleg geven over de nieuwe zorgwetten die sinds 1 januari uitgevoerd worden door de gemeente. Het gaat om diverse bijeenkomsten die gepland staan in de tweede helft van januari.

 

Per 1 januari is een aantal wetten in werking getreden in het sociale domein. Deze wetten (de Wet Maatschappelijke Ondersteuning 2015, de Participatiewet en de Jeugdwet) betekenen niet alleen een forse uitbreiding van het takenpakket – en dito verantwoordelijkheden – van de gemeente Doesburg, ze zorgen ook voor veel onzekerheid in de samenleving.

 

Die onzekerheid onder Doesburgers die zorg en ondersteuning nodig hebben is voor het DoesBurgerinitiatief aanleiding geweest om contact te zoeken met wethouder Peter Bollen. Deze wethouder is als eerste verantwoordelijk voor de invoering in Doesburg van al die veranderingen in het sociale domein.

 

DoesBurgerinitiatief heeft de wethouder voorgesteld om zelf naar hulpbehoevende Doesburgers, die met vragen en zorgen zitten over wat hen te wachten staat, toe te gaan. Een manier om te laten zien dat hij zich bewust is van de vele vragen die er leven onder Doesburgers over de veranderingen in de zorg, maar ook om van mensen zelf te horen waarover zij zich concreet zorgen maken.

 

De wethouder heeft deze suggestie met beide handen aangegrepen en dit heeft geresulteerd in een programma van bezoeken aan alle Doesburgse wijken. Ieder bezoek bestaat uit twee delen. De wethouder begint zijn bezoek aan een wijk met een gesprek van een half uur bij twee verschillende inwoners thuis. Daarna gaat hij in iedere wijk naar een centrale plek waar iedereen welkom is om met de wethouder in gesprek te gaan.

 

Wie de wethouder wil spreken kan hem ontmoeten:

. in de Binnenstad op woensdag 14 januari om 10.30 uur in het Kunstlab, Meipoortstraat 7
. in de De Ooi op woensdag 21 januari om 10.30 uur in het Turkse theehuis (naast de Aldi), Burgemeester Keiserplein
. in het Noordelijk Molenveld op maandag 26 januari om 10.30 uur in IJsselzicht, Van Brakellaan 54
. in het Zuidelijk Molenveld op woensdag 28 januari om 10.30 uur in het gebouw van de speeltuin, Marijkelaan1
. in Beinum op donderdag 29 januari om 10.30 uur in de Beumerskamp

 

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Zijn dit wel handige tijdstippen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑