Wat is jouw persoonlijke hoogtepunt van het afgelopen jaar?
Toen ik deze vraag las, was het voor mij snel duidelijk dat het jaar 2013 niet in mijn top 10 komt te staan. Het is een voor mij met name een mentale test geweest. Wat ons met name heeft bezig gehouden is de rechtszaak (aangereden in Ellecom) en alles wat daarbij komt. Gelukkig is de verdachte in november voor 3 jaar veroordeeld en kunnen we dit afsluiten. Dit is zeker wel het hoogtepunt geweest. Ik ben blij dat ik weer kan sporten en nieuwe uitdagingen aan kan gaan.

Wat is voor jou hèt Doesburgse moment van 2013?
Dat is het moment waarop het Arsenaal doorgang gaat krijgen. Op dit moment is het nog wachten op de Provincie, het zou echt zuur zijn als dit geen doorgang gaat vinden. Ik geloof in de passie en het idee van de twee ondernemers, Mano en Ton, die dit willen gaan uitbaten. Het Arsenaal kan een impuls zijn voor het verbinden van ondernemers. Wij gaan met Viking Adventure Sports de verbintenis zeker op zoeken. Ik hoop dat deze jongens de kans krijgen hun droom te verwezenlijken. Het zal voor Doesburg een grote aanwinst zijn.

Welk rapportcijfer geef je Doesburg het afgelopen jaar en waarom?
Een 8. Er zijn veel goede initiatieven. Enkele voorbeelden;
De Hanzedag, de activiteiten van Only for men, de kerstmarkt, de plannen voor de Turfhaven, het Arsenaal, de voorbereidingen op Doesburg 777, de jaarlijkse braderie, Culturele Zondag. De activiteiten bij Hotel Doesburg. Allemaal mooie initiatieven welke inspanning kosten en die Doesburg sterker maken. Dit komt door mensen die hun nek uitsteken en niet roepen dat het anders moet, maar het daadwerkelijk doen!

Welke droom wil je komend jaar verwezenlijken?
Ten eerste gezond, fit en zonder blessures. De beklimming van de Aconcagua in Argentinië (6963 meter hoog). Die staat nog op m’n lijstje en moet afgevinkt worden. Het is een van de 7 summits. In het verleden heb ik de Kilimanjaro en de Elbrus beklommen. De beklimming van de Aconcagua heb ik een aantal jaren geleden ook georganiseerd maar moest afhaken ivm het overlijden van mijn vader.
Deze beklimming heeft dan ook een extra betekenis voor me.

Welke klusje of activiteit zou jij zelf willen doen om Doesburg volgend jaar nog mooier te maken?
1. Als het Arsenaal doorgang krijgt wil ik beide ondernemers helpen hun droom te verwezenlijken.
2. De Oude IJssel wordt als toeristische trekpleister onderschat.
Daar waar de dorpen en steden aan de Oude IJssel allerlei toeristische initiatieven ontplooien laat Doesburg hier kansen liggen. Het zou goed zijn om aan de kant van de oude IJssel een aanlegsteiger te creëren voor rondvaarten. Dit is op het hele traject naar Ulft wel mogelijk, behalve in Doesburg.

Tot slot nog een geheimtip. Wat moeten we volgens jou in Doesburg absoluut bekijken komend jaar, en waarom?
Bekijk Doesburg eens vanaf het water. Mensen zijn altijd onder de indruk als ze met ons meevaren (Vikingoutdoor.nl) over de (Oude) IJsel. Het maakt niet uit of je van Dieren, Rheden of vanaf de Oude IJssel naar Doesburg vaart, het is vanuit alle opzichten een indrukwekkend gezicht. Een stad op trots op te zijn!

GOPR0067