18 Doesburgers krijgen vast contract bij Presikhaaf Bedrijven

De tijdelijke contracten van 18 Doesburgers bij Presikhaaf Bedrijven worden omgezet in vaste contracten. Dat meldt wethouder Peter Bollen. Vandaag heeft het Algemeen Bestuur van Presikhaaf Bedrijven, bestaande uit wethouders van deelnemende gemeenten, besloten tot deze maatregel.

 

Jarenlang was het beleid om tijdelijke contracten niet om te zetten naar vaste dienstverbanden, maar vandaag is een draai gemaakt. ‘Deze maatregel biedt perspectief voor de betrokkenen. Door allerlei nieuwe regelingen werkt deze maatregel iets gunstiger op de begroting van Presikhaaf Bedrijven, dus Doesburg hoeft minder uit te geven aan Presikhaaf Bedrijven’, aldus Bollen.

 

Naast het omzetten van tijdelijke contracten naar vaste contracten wordt er over de toekomst van Presikhaaf Bedrijven een onderzoek ingesteld. Dit onderzoek vindt plaats in de context van de nieuwe Participatiewet. In maart worden de onderzoeksresultaten verwacht, waarna in april besluiten worden genomen op basis van de resultaten.

 

De nieuwe koers van Presikhaaf Bedrijven betreft 18 inwoners uit Doesburg. Dit zijn mensen die via Presikhaaf Bedrijven werken bij bedrijven die bijvoorbeeld actief zijn in het groen of in de productie.

13 reacties

 1. Patrick Ott

  SP Doesburg: Hulde voor Doesburg en hun kartrekkers rol in de regio

 2. Gert-Jan Tas

  Mooi!
  Doet goed voorbeeld volgen? Hoop dat hiermee een goede ontwikkeling ook elders wordt voortgezet!

 3. Frans van der krul

  Wil hierbij de 18 mensen van harte geluk wensen met hun vaste aanstelling en het college (wethouder Peter Bollen) danken voor hun inzet.

 4. Gertie Jordens

  Mijn dank is groot aan de Gemeente Doesburg
  MO commissie en College
  En aan alle betrokkende partijen die voor de WSWers zijn op gekomen

  Toch wil ik nog een opdracht voor de gemeente proberen mee te geven mee geven .
  probeer mensen op de plek te houden ,waar ze goed op hun plaats zijn .

 5. henk beijen

  Gertie , wat heb je gevochten voor deze WSWers. Dat mag ook wel gezegd worden.

 6. Theo Houkes

  geweldig die peter bolle steek hem nog een veer in zijn kont maar p bolle je bent er nog niet weet je wat je ook nog moet doen er worden hier op beinum huizen gebouwt een nieuw verzorgings huis zorg er nu eens voor dat er werkloze bouwvakkers uit doesburg aan deze projecten mee kunnen werken dan ben je pas echt goed bezig dan mag je straks bij de opening weer door zo n grote krant fietsen.
  LAAT DEZE KANS NIET SCHIETTEN GA ER MEE AAN DE SLAG

 7. Frans Schilderman

  Meneer Houkes,u komt nogal gefrustreerd over,klopt dat?

 8. Theo Houkes

  kan zijn maar als de gemeente je werk afpakt word je daar niet vrolijk van ( verma Pack ) misschien wel van gehoort

 9. Theo Houkes

  he schilderman waarom nu geen reactie en gefrustreerd nee dat schrijf ik van me af

 10. Frans Schilderman

  Uw antwoord was duidelijk.

 11. Richard Kok

  Als founder van DoesburgDirect.nl en moderator van de reacties verzoek ik iedereen die een reactie plaatst elkaar te respecteren en in waarde te laten. Het reageren onder artikelen heeft als doel om elkaar wijzer te maken, om elkaar te inspireren tot vooruitgang. Op de man spelen of elkaar ‘afbekken’ heeft geen enkele zin. Is ook nutteloos en niet wenselijk. Daarom mijn verzoek om het gezonde verstand te gebruiken en DoesburgDirect.nl niet als scheldsite te gebruiken. Laten we elkaar juist helpen, want alleen dan komen we vooruit.
  Kijk anders nog even hier voor de huisregels op DoesburgDirect.nl -> https://www.doesburgdirect.nl/disclaimer/

  Dank!

 12. Yvonne Irving

  Ik feliciteer de 18 Doesburgers en de andere werknemers van Presikhaafbedrijven die nu een vast contract krijgen. Achter de schermen is er heel hard gewerkt om dit voor elkaar te krijgen. Eindelijk de neuzen de zelfde kant op met dit als resultaat.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑