20ste openlucht fotograficamarkt Doesburg op 24 augustus

De openlucht fotograficamarkt in Doesburg wordt dit jaar voor de 20ste maal gehouden. Het fotografiespektakel vindt op zondag 24 augustus plaats in het centrum van de stad. De binnenstad van Doesburg is dan bezet met kramen vol fotoapparatuur. Jaarlijks trekt de fotograficamarkt vele bezoekers uit binnen- en buitenland.

 

De openluchtmarkt op 24 augustus begint om 09.00 uur. Tot 16.00 uur staan de verkopers klaar om liefhebbers die op zoek zijn naar die ene lens of die ene body te adviseren. Vorig jaar was er zelfs bezoek vanuit de Verenigde Staten om dit evenement in Doesburg te bezoeken.

 

In de jaren negentig van de vorige eeuw was het de bekende Doesburgse fotograaf Roel Fokken, die na voorbeeld van het Franse Bièvres, een openlucht fotografiemarkt in Doesburg begon. Met een kleine groep van enthousiaste vrijwilligers werden de schouders hieronder gezet en werd een succesvolle fotograficamarkt georganiseerd.

 

In de navolgende jaren werd dit op de voorlaatste zondag van augustus herhaald en kan elke keer weer teruggekeken worden op een geslaagd evenement. Deze inmiddels internationale fotograficamarkt heeft haar plek op de jaaragenda van Doesburg en nationale en internationale fotoliefhebbers verworven.

photo-284

 

 

1 reactie

  1. Peter van den Broeke

    En weer heeft Roel Fokken het voorelkaar om een grote mensenmassa op de been te krijgen en af te reizen naar Doesburg. Fan van fotografie of niet, deze markt draait als een speer. Eén van de weinige markten waarbij alle kramen bekeken worden. Zelfs de kramen aan het einde van de straten. Dit komt echt maar bar weinig voor bij de gemiddelde markt of braderie. Gefeliciteerd, Roel!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑