Voor de vierde maal wordt de Doesburgse Haringparty gehouden. Dit jaar vindt het visfeestje plaats op donderdag 23 juni. Nieuw dit jaar een nieuwe locatie.

De nieuwe locatie is het plein achter het stadhuis. Reden is dat hier de Doesburgse bronzen maquette wordt onthuld, een gevolgd van de opbrengst van de vorige haringparty.

Toen werd geld ingezameld voor de bouw van een maquette. Het afgelopen jaar is zilversmid Marcel Blok bezig geweest met de bouw van de maquette. Die wordt op donderdag 23 juni onthuld.

De onthulling van de maquette vindt plaats tussen 16.00 en 17.00 uur. Daarna is er ruimte voor het proeven van Hollandse nieuwe met bijpassende Corenwijn en bittergarnituur. Daarbij kan geboden worden op twee vaatjes nieuwe haring.

De opbrengst van de haringveiling dit jaar komt ten goede van de Doesburgse Wereldwijzer. Deze wijzer, qua ontwerp en lay-out nog in wording, zal op een nog nader te bepalen plaats in Doesburg worden geplaatst.

Aanmelden als gast bij de vierde Doesburgse Haringparty kan via www.haringparty-doesburg.nl.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.