Oranje Fonds draagt 40.000 euro bij aan de realisatie van een multifunctioneel gemeenschapshuis stichting beheer & exploitatie Doesburg. De bestemming van dit bedrag komt geheel ten goede aan de nieuwbouw van een multifunctionele accommodatie ( gemeenschapshuis) welke onder beheer valt van de Stichting Beheer & Exploitatie Doesburg.

 

De stichting Beheer & Exploitatie Sportpark Doesburg heeft als missie een maatschappelijke bijdrage te leveren, en een impuls te geven aan de sport en beweeg cultuur van de stad en haar lokale omgeving. Tevens wil de stichting de leefbaarheid in de wijken bevorderen door onder ander haar accommodatie multifunctioneel te benutten waarin deelname van een diversiteit van sportbeoefening voor jong en oud centraal zal staan. De accommodatie moet het  kloppend hart worden van de aanliggende wijk. Daadwerkelijk zal de bestaande accommodatie van Sportclub Doesburg gesloopt worden aan de Oranjesingel en hiervoor in de plaats komt de geheel nieuwe moderne accommodatie.

 

Het Oranjefonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Afgelopen jaar besteedde het 28,7 miljoen euro aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Door deze bijdragen ontmoeten mensen elkaar of vinden zij een nieuwe plaats in de samenleving. Het Oranje Fonds wordt onder ander gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en door Vrienden en bedrijven. Koning Willem – Alexander en Koningin Maxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds.