41 Procent van de inwoners van Doesburg heeft een donorregistratie. Dat percentage ligt nagenoeg gelijk aan het landelijk gemiddelde. In omliggende dorpen Angerlo en Drempt ligt dat percentage iets hoger.

 

Doesburg telt 3.963 donorregistraties. Op een aantal van 9.655 inwoners die in aanmerking komen voor donorregistratie is dat exact 41 procent. In Angerlo is de huidige donorstand 43,6 procent en in Drempt 43,2 procent.

 

In Nederland en ook in Gelderland heeft 42 procent van de inwoners een geregistreerd donorschap. Doesburg ligt dus met 41 procent dicht bij het landelijk gemiddelde. Eelderwolde heeft met 55,3 procent de meeste donorregistraties in Nederland. Gevolgd door Reek (54,4 procent) en Leunen (53,4 procent). Het minst aantal geregistreerde donorschappen zijn in Amsterdam Zuidoost (24,5 procent), Wekerom (24,8 procent) en Urk (25,1 procent).

 

De bovenstaande cijfers zeggen louter iets over het aantal registraties en niet wie de registratie met ja of nee heeft ingevuld. Wie zich wil registreren kan dat doen via www.jaofnee.nl.