Een truck van Rotra uit Doesburg maakte zaterdag 22 juni een belangrijk onderdeel uit van de Strongman Championsleague Holland 2013 in het Duitse Wunderland Kalkar. De deelnemers aan de competitie moesten een truck met oplegger van het Doesburgse transportbedrijf al trekkend zien te verplaatsen.

 

Van over de gehele wereld kwamen atleten naar Wunderland Kalkar afgereisd om het hier tegen elkaar op te nemen op zes verschillende onderdelen. Een van die onderdelen was het voorttrekken van een Rotra truck met oplegger. Het ging om een totaalgewicht van 17 ton.

 

De afgelopen jaren organiseerde voorzitter van de ‘Stichting Sterkste Man’ Paul Rabelink, tevens eigenaar van Sport- en gezondheidscentrum Physique, de ‘Strongman Champions League Holland’ in diverse plaatsen in de Achterhoek en Liemers waaronder Silvolde, Doetinchem, Terborg, Varsseveld, Ulft, Tolkamer en Zevenaar. Dit jaar werd de Champions League Holland voor het eerst net over de grens in Wunderland Kalkar georganiseerd. De titel ‘Champions League’ houdt in dat alleen de allersterkste mannen ter wereld mochten deelnemen aan deze wedstrijd. Van over de gehele wereld kwamen atleten tot wel 210kg lichaamsgewicht naar Wunderland Kalkar om het hier tegen elkaar op te nemen op 6 verschillende onderdelen.

Rotratruck