Door onvoorziene organisatorische omstandigheden is de themadag van de Culturele Zondag verzet naar het voorjaar van 2013. Maar zondag 7 oktober is er wel een traditionele Culturele Zondag in Doesburg met een hoop bijzondere activiteiten. Een overzicht.


U bent van harte welkom bij PE Art&Tax, waar op 6 oktober een nieuwe expositie geopend wordt met het thema “onderhuids”.  Kunstenaars Roel Sanders, Petra de Vries en Eveline van de Groep tonen schilderijen in olieverf en gemengde technieken. Tijdens de officiële opening op zaterdag 6 oktober zijn alle kunstenaars aanwezig.


Galerie Diafragma exposeert foto’s van fotograaf Ruud Smit. De foto’s zijn van ambachtelijke kwaliteit. Ruud Smit werkt met klassieke analoge camera’s en exposeert alleen zwart-wit foto’s. Het drukwerk wordt door Ruud zelf verzorgt in de donkere kamer. De foto’s worden zeer gewaardeerd om de tijdloze sfeer.


Een bezoek aan Hendriksen Maps&Prints is zeer de moeite waard. In een oud pakhuis uit 1700 is het heerlijk rondkijken. Een zeer bijzondere collectie bestaande uit Japanse houtsnedes en oude landkaarten en topografische kaarten en prenten maakt dat u zich in een andere tijd en een andere wereld waant. Unieke stukken in een nostalgische omgeving.


Een nieuwe aanwinst in de route is kunstenaar Anne van der Meiden. Haar stijl is een mix waarbij ze gebruik maakt van zeer uiteenlopende materialen. Opvallend is een monumentaal werk dat uit een groot aantal vakken bestaat die elk apart ook weer iets voorstellen. Daarnaast zijn op haar doeken vaak dieren en bijzondere portretten van mensen te zien. Een leuke locatie om eens te bezoeken.


Bij Galerie De Swarte Ram exposeren 18 kunstenaars hun werk in de beeldentuin en in de galerie. Zij laten in een scala van vormen, kleuren en inhoud hun visie zien. Dit resulteert in een spannende, veelzijdige expositie, die de moeite waard is om te bezoeken.


En uiteraard is het zeer de moeite waard een bezoek te brengen aan Société Museé Lalique – Galerie de Gerheysenhof, waar een zeer unieke collectie Lalique glaskunst getoond wordt, waarbij telkens nieuwe aanwinsten te bewonderen zijn.


De Culturele Zondag Doesburg wordt elke eerste zondag van de maand gehouden tussen 12.00 en 17.00 uur. De deelnemers zijn te herkennen aan banier met logo.