Aandacht voor autisme en gedragsproblemen bij SC Doesburg

Sportclub Doesburg start met het project ‘Uniek In Beweging’. Het project richt zich op kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met gedragsproblemen, autisme en een lichamelijke handicap. Op maandag 20 april is de start van ‘Uniek In Beweging’.

 

Alle kinderen en jongeren zouden evenveel kansen moeten krijgen om te kunnen sporten en bewegen. Dit is echter niet voor iedereen vanzelfsprekend. Veel kinderen en jongeren vallen uit bij sportverenigingen of gaan er niet naartoe om uiteenlopende redenen. De groepen worden als te groot ervaren of ze voelen zich niet begrepen door bijvoorbeeld medespelers of trainers.

 

Samen met een aantal partners start Sportclub Doesburg het project ‘Uniek In Beweging’. Middels dit project willen zij deze kinderen en jongeren een structurele plek bieden waar zij laagdrempelig en in een veilige, vertrouwde omgeving kunnen kennismaken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten.

 

Uniek In Beweging richt zich op kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar met gedragsproblematiek, autisme en een lichamelijke handicap. Op maandag 20 april is de start van Uniek In Beweging. Van 16.00 tot 18.00 uur kunnen kinderen en jongeren gratis kennismaken met sport- en beweegactiviteiten.

 

Onder leiding van ervaren trainers en begeleiders kunnen zij kennismaken met voetbal, korfbal, judo en dans. Aanmelden is niet nodig en deelnemers kunnen vrijblijvend inlopen. Uiteraard zijn ouders, verzorgers of begeleiders ook van harte welkom.

 

Uniek In Beweging is een initiatief van Sportclub Doesburg in samenwerking met Stichting Zorgbad Zonnewater, Stichting voor speciaal basisonderwijs SAM, MIJN bewegingscentrum, BW-Oost BV, BW-Uniek BV, GM Sportadvies en Uniek Sporten.

2 reacties

 1. Bartho Engelsman

  Vandaag met mijn (stief) zoon naar deze unieke mogelijkheid gegaan. Mijn grote complimenten gaan uit naar de trainers en begeleiders ! Ondanks de grote opkomst jongens en meisjes hoop ik dat er nog meer kinderen en hun ouders/verzorgers op 6 mei naar de tweede middag toe komen om niet alleen te voetballen maar met elkaar kennis te maken met verschillende sport- en bewegingsactiviteiten. Echt een aanrader.
  Sportieve groet
  Bartho Engelsman.

 2. Appie van der Beek

  Bartho het was zeker een geslaagde middag voor de kinderen. Ik ben zelf namens Sportclub Doesburg aanwezig geweest en ik hoop mede met mijn clubgenoten dat de volgende keer net zo leuk wordt.
  Sportclub Doesburg gaat in ieder geval i.s.m alle betrokkenen dit project omarmen .
  Heel mooi dat ook deze kinderen op deze manier kunnen sporten. Zegt het voort en op naar een nog grotere groep kinderen de volgende keer. Voor info zie ook de site van Sportclub Doesburg en http://www.uniekinbeweging.nl/

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑