De es-klok voor de Martinikerk in Doesburg komt maandag 20 april naar Doesburg. De es-klok zal in de toren worden opgehangen bij de andere klokken van het carillon van de Martinikerk. Op 5 mei zal de klok door de Commissaris van de Koning in Gelderland, Clemens Cornielje, worden onthuld.

 

‘Gisteren kregen wij het verheugende bericht dat de es-klok voor het carillon in de Martinikerk van Doesburg, die op 20 maart in Asten bij de Fa. Koninklijke Eysbouts gegoten is, maandag 20 april 2015 in Doesburg zal arriveren. Een feestelijke mijlpaal in dit traject. Na circa 360 jaar zal dan het Doesburgs carillon compleet zijn’, aldus Ankie Le Grand namens de Stichting Doesburg Carillon.

 

Er moet nog een aantal werkzaamheden worden verricht voordat de klok ook door de beiaardier bespeeld kan worden. Een hamer van een andere klok moet worden verhangen en de verbinding met het mechaniek van het carillon moet worden aangesloten.

 

Het exacte tijdstip waarop de klok maandag arriveert, is nog niet bekend.  Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt van de feestelijkheden die op 5 mei plaatsvinden.