Kamila Sacharzewska, Max Mostovetsk, Marija Tamkeviciute, Minjae Back, Gabriel Meloni en Edwin Szwajkowski zijn aanstormende pianotalenten. Van 22 tot en met 31 juli spelen ze in Gasthuiskerk Doesburg tijdens de 11e editie van het Internationale Euregio Rijn-Waal Studentenmuziekfestival.

Elk jaar, in de laatste weken van juli en de eerste van augustus is de Wasserburg in het Duitse Kleef een centrum voor muzikale ontmoetingen. Tijdens de Musiksommer Campus Cleve geven gerenommeerde docenten hier master classes aan bijzonder begaafde jonge pianisten en pianistes uit de hele wereld.

Deze speciale lessen kunnen ook door toehoorders worden bijgewoond. In de avonden geven de deelnemers en deelneemsters aan de master classes in de Huiskapel van de Wasserburg één uur durend concerten, de zogenaamde Abendmusik.

Die deelnemers treden ook op tijdens het Studentenmuziekfestival, op podia in de omgeving van Kleef, aan beide zijden van de Nederlands-Duitse grens. Ruim 30 jonge pianisten uit Nederland, Duitsland, België, Bulgarije, Groot-Brittannië, Italië, Japan, Litouwen, Moldavië, Oekraïne, Oostenrijk, Polen, Spanje en Zuid-Korea verzorgen zo in de grensstreek ruim 100, gratis toegankelijke concerten.

De optreden zijn op 22, 23, 24, 29, 30 en 31 juli vanaf 19.30 uur. In verband met de coronamaatregelen gelden beperkingen voor aantallen bezoekers. Na de concerten geldt het principe ‘pay as you go away’.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekEtos Doesburg en Restaurant China