Marijke Schellekens van Galerie Per Sonare in Doesburg maakte speciaal voor de actie ‘Maximaal € 50.–  Kunstcadeau’ kleine glazen foto-objecten, glazen fotoschilderijtjes, raam transparanten en kunstfoto’s voor maximaal 50 euro. Naast deze actie is Galerie Per Sonare de expositie ‘Vergane Glorie Nostalgisch Blauw’ te zien, met foto’s en foto-objecten van de voormalige betoncentrale aan de IJsselkade in Doesburg.


De oude betoncentrale aan de IJsselkade in Doesburg is door de mooie lijnen van de kraan, de trechters en de andere gebouwen, voor Marijke Schellekens altijd een fijne plaats geweest om naar toe te gaan, haar fototoestel in de aanslag. Zeker als de kraan een laadbak van een schip aan het laden was, of als het een af en aan rijden was van vrachtwagens.


Na de ontmanteling van de betoncentrale een jaar geleden, zijn alleen de kraan, een trechter en de loodsen overgebleven. Eens een levendig bedrijf, maar wel al helemaal een plek waar je de vergane glorie voelde, nu ontmanteld. Een hek staat om de plek waar eens de vrachtauto’s af en aan reden. Het onkruid, even helemaal weggehaald rond de ontmanteling, is alweer meer en meer de ruimte aan het overwoekeren.


Wat gebleven is, is hier en daar een afgebladderde deur met nog steeds die mooie nostalgisch blauwe kleur. ‘U bent van harte welkom in Galerie Per Sonare aan de Kloosterstraat 4 in Doesburg’, aldus Schellekens die op vrijdag, zaterdag en zondag Per Sonare open heeft van 12.00 tot 17.00 uur.