De Doesburgse winkel Leuke Meuk! komt met een bijzondere actie. De winkel viert haar eerste verjaardag aan de Ooipoortstraat op zaterdag 26 januari door een deel van de dagomzet af te staan aan het goede doel. Leuke Meuk! is een innovatief winkelconcept waarbij consumenten zelf hun gebruikte kleding kunnen aanbieden, waarna bij verkoop een deel van de omzet wordt uitbetaald.


‘Leuke Meuk! heeft besloten een samenwerking aan te gaan met de stichting “Kanjers voor kanjers” om deze financieel te gaan ondersteunen en tevens hen te helpen hun missie uit te dragen. Leuke Meuk! zal dan ook een gedeelte van de dagopbrengst, welke op 26 januari gerealiseerd wordt, afstaan aan dit goede doel. Daar naast zal Leuke Meuk! het gehele jaar door aandacht vragen in haar winkel voor stichting “Kanjers voor kanjers’, zo laten Anita Raaymakers en Bianca Hendriks van Leuke Meuk! weten.


Om deze samenwerking te promoten zal er op zaterdag de gehele dag een speciaal kunstobject bij Leuke Meuk! te bewonderen zijn. Het gaat hierbij om een,  door de graffitikunstenaar Willem-Paul Koenen, gespoten Volvo V40 welke hij samen met een aantal hulpbehoevende kinderen (met onder andere het Down Syndroom) heeft gestyled.


Dit kunstobject zorgt mede voor de promotie om aandacht te vragen voor stichting “Kanjers voor kanjers”. Daarnaast zal dit unieke voertuig zich zeker thuis voelen in een kunst georiënteerde stad als Doesburg.


Leuke Meuk! Doesburg is zaterdag 26 januari geopend van half tien en extra lang open tot zeven uur s ’avonds. Klanten en bezoekers worden dan getrakteerd op een hartelijk ontvangst en een hapje en drankje. Het winkelconcept begon op 1 juli 2011 in het centrum van Doesburg en verhuisde in januari 2012 naar de Ooipoortstraat 35. De winkel biedt gebruikte dames-, heren- en kinderkleding aan en tevens nieuwe kleding in de vorm van outlet.