De eerste Actieve Sportmarkt in de Martinikerk in Doesburg moet een vervolg krijgen. Dat waren veel gehoorde geluiden zaterdagmiddag tijdens het evenement in de kerk waarbij Doesburgse sportverenigingen zich presenteerden aan het publiek.


Wethouder Willem Bouman liet weten dat dit (Actieve Sportmarkt, red.) is wat we willen. ‘We moeten gaan nadenken om dit jaarlijks te doen’, aldus Bouman in de Martinikerk tijdens de sportmarkt.


Doel van de Actieve Sportmarkt is om Doesburgers te interesseren voor sport. Negentien verenigingen en organisaties presenteerden zich tijdens de eerste editie van Actieve Sportmarkt waaronder de actieve organisatie Breedtesport Doesburg.


Het aanbod varieerde van marktkraampjes met informatie tot uitgebreide sportdemonstraties. Zo lieden jeugdatleten van gymnastiekvereniging Unitas salto’s en flikflakken zien. Had de Badminton Vereniging Doesburg een heus speelveld opgezet. En gaf sportschool Astrid’s Aerobics een demonstratieles Body Jam compleet met hippe muziek. Alles in de Martinikerk.


Ook buiten de kerk was er nog activiteit. Zo was er een kunststofschaatsbaan geïnstalleerd waar jeugd kon schaatsen en ijshockey kon spelen. Vanaf de Martinikerk was het verder mogelijk om te abseilen.


Zie ook:
Actieve Sportmarkt van Breedtesport Doesburg op 8 januari