Vrijwilligersprijs voor geëmotioneerde Felix Hermanns


Zichtbaar geëmotioneerd was hij. ‘Ik ben geraakt’, voegde hij er aan toe. Doesburger Felix Hermanns won zaterdagmiddag in de Martinikerk in Doesburg de Hens van der Wal Vrijwillgersprijs, de jaarlijkse prijs voor de beste vrijwilliger van Doesburg. De motor en drijfveer achter de Avondvierdaagse van Doesburg was overdonderd door de vrijwilligersprijs.


‘Deze prijs betekent veel voor mij. Ik ben overdonderd, zeg maar gerust geëmotioneerd. Belangrijk is om dingen samen te doen. De Avondvierdaagse organiseren we met een man of veertig. Een van hen heeft mij opgegeven. Ik kom er nog wel achter wie dat is geweest. Zonder gekheid, ik ben geraakt door deze prijs.’


Hermanns was een van de elf genomineerden voor de Hens van der Wal Vrijwilligersprijs, de prijs die dit jaar net als vorig jaar in het teken stond van sport. Wethouder Willem Bouman van de gemeente Doesburg die samen met DOV-voorzitter Stan Hillenaar de presentatie verzorgde, sprak lovende woorden over Hermanns.


Bouman: ‘Felix is de motor en drijfveer achter de Avondvierdaagse. Al jaren is hij een voortrekker. Met beperkte financiële middelen organiseert hij al jaren succesvol het wandelevenement in onze stad. Hij is een initiatiefnemer en “doorduwer”. Felix is vrijwilliger voor zijn leven’.


Onder toeziend oog van behoorlijk wat bezoekers kreeg Hermanns een ring behorend bij de vrijwilligersprijs. De vorige winnaar Wim Derksen droeg de ring over is gegaan aan Hermanns. De ring mag Hermanns overigens niet echt dragen. Het sierraad krijgt mogelijk een plek in een vitrine in het gemeentehuis. Althans, die wens sprak een familielid van Van der Wal uit.


Naast een ring kreeg Hermanns van de gemeente nog een enveloppe met inhoud. ‘Een deel van het bedrag komt ten goede aan de Vierdaagse’, sprak de beste vrijwilliger van afgelopen jaar in een eerste reactie aan de aanwezigen toe.


Smetje op de uitreiking was dat de naam van de winnaar vooraf al bekend was. Op de website van De Gelderlander was zaterdagmiddag om vier uur al te lezen dat Felix Hermanns de prijs zou winnen. In de Martinikerk was toen de feestelijke ceremonie nog niet begonnen en driekwartier later kregen de aanwezigen het nieuws te horen.

3 reacties

 1. MVE

  Een terechte winnaar. Proficiat. Wat hier genoemd wordt is maar een heel klein stukje van zijn vrijwilligerswerk, dat weet ik uit ervaring. Prachtig!!

 2. Paul Croijmans

  Beste Lezer.Via het art. over de VRIJWILLIGERSPRIJS las ik de naam FRANS VIERVEIJZER,wij zijn op zoek naar zijn adres, hij woonde in RIETMAAT 24 te DOESBURG.Willen jullie hem dit bericht mededelen zodat hij met ons Com. Reunie JOC CANNERBERG mail adres cannerberg@hetnet.nl contact kan opnemen in verband met nieuws over zijn oude werkplek te Maastricht.
  M.VR.GR.
  Sec. Com Reunie JOC CANNERBERG Maastricht
  Paul Croijmans

 3. Bart

  @ Paul?

  Is dit de manier hoe je iemand moet bereiken?
  Ik denk het niet dat het goed is om het zo te doen!
  Ethisch gezien strooi je met gegevens van iemand wat niet hoort!

  Dat kan ook via de webmaster door hem eerst te vragen of dit wenselijk is!

  Sorry dat ik kritisch ben?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑