In het historische poortgebouw aan de Meipoortwal 3 in Doesburg bevindt zich de Afscheidskamer. Voorheen de “Opbaarkamer”. Memora Uitvaartverzorging heeft sinds kort het beheer van de ruimte overgenomen en het interieur opgefrist. Op 31 mei wordt deze ruimte officieel geopend.

 

De Afscheidskamer is een sfeervolle en intieme ruimte waar een overledene opgebaard kan worden. Nabestaanden krijgen zelf een sleutel en hoeven dus geen bezoekafspraak te maken. Het is een alternatief wanneer een thuisopbaring niet mogelijk of niet gewenst is.

 

Naast diverse zitplaatsen is er een keukentje met gratis koffie- en theefaciliteiten. Met foto’s, tekeningen, bloemen enzovoort mag men de ruimte zelf aankleden. Ook andere uitvaartondernemers mogen gebruikmaken van deze unieke ruimte.

 
‘U bent van harte welkom om de Afscheidskamer op zondag 31 mei van 14.00 tot 17.00 uur te bezichtigen. Johan Kock van www.int-o-art.nl onthult één van zijn schilderijen gebaseerd op het thema de vier jaargetijden. Ieder seizoen hangt er dus een ander schilderij om de sfeer van dat jaargetijde te accenturen. Daphne Questro, (klassiek) zangeres, zorgt voor muzikale aankleding (www.daphnezingt.nl). Alex Gerritsen en Erna Bosch van Gerritsen grafmonumenten zijn ook aanwezig (www.gerritsengrafmonumenten.nl). Alex laat zien hoe steen bewerkt wordt tot een grafmonument. Erna verzorgt interessante rondleidingen over de aangrenzende monumentale begraafplaats’, aldus Carin Schoenmakers van Memora Uitvaartverzorging.

 

Schoenmakers vervolgt: ‘U krijgt na uw bezoek van ons een kopje koffie of thee aangeboden bij Bertram & Brood, Meipoortstraat 26. U ontvangt van hen ook nog een kleine lekkernij’.