De eerste editie van de Ubbink City Challenge smaakt naar meer. Als het aan de deelnemers ligt, dan komt dit sportevenement jaarlijks op de evenementenagenda van Doesburg. Op Hemelvaartsdag werd de eerste editie gehouden die gewonnen werd voor 7-up Binken.

 

Op 14 mei, Hemelvaartsdag, stond in Doesburg in het teken van sport en bewegen. Het was de dag van de Ubbink City Challenge. Tijdens dit sportieve evenement, dat werd georganiseerd in het kader van Doesburg 777, moesten de deelnemende teams een grote verscheidenheid aan sport en beweeg-activiteiten uitvoeren.

 

Het evenement werd, mede door het prachtige weer, een groot succes. Alle deelnemers, zowel de teams als de verenigingen en organisaties die de City Challenge mogelijk maakten, waren unaniem. Dit moeten we volgend jaar weer doen.

 

De Ubbink City Challenge werd in opdracht van de stichting Doesburg 777 georganiseerd in samenwerking met Viking Adventure Sports, Time Out Events, Ward Sportprojecten en ZON Doesburg. Na maanden van voorbereiding, en met Ubbink International als hoofdsponsor, gingen op 14 mei 12 teams van start.

 

Na een korte uitleg van het spel aan de teamcaptains was er bij jongerencentrum 0313 eerst een gezamenlijke warming-up, geleid door Noura Rezgui van studio Dance Skills. Daarna kregen de teams van de regiekamer via Whatsapp de coördinaten door, waarmee ze met gebruik van GPS-apparatuur naar de verschillende activiteiten werden geleid.
Die activiteiten waren op maar liefste 14 verschillende locaties in Doesburg georganiseerd door tennisvereniging Doesburg, korfbalvereniging Rivalen, Stepteam, Dance Skills, Unitas, Bootcamp Doesburg, Frisbeeclinics.nl, Viking en TimeOut. Zelfs IJssalon Hendrick was een locatie. Hier moesten de teams ijssmaken raden. Dat bleek lastiger dan gedacht. Slechts twee teams wisten alle smaken goed te benoemen.

 

Van kanovaren en steppen tot boogschieten en tennis en van frisbeegolf en in de ringen hangen tot het stijgen tot grote hoogte in de Doesburgse Martinitoren, de variëteit aan uitdagingen voor de deelnemers was uitdagend en zorgde voor veel plezier.

 

7-up Binken winnaar
Nadat alle teams hun sportieve tour door Doesburg hadden voltooid werd er weer verzameld bij 0313. Daar hadden de vrijwilligers van het jongerencentrum in afwachting van de prijsuitreiking gezorgd voor een hapje en een drankje. Na driftig rekenwerk door de regiekamer kon de winnaar om half zes bekend worden gemaakt. Overall winnaar van de eerste Ubbink City Challenge bleek het team 7-up Binken.

 

In het dankwoord van de captain van de Binken werd het daarna meteen duidelijk: ‘die titel gaan we volgend jaar verdedigen.’ Daarmee vertolkten de winnaars wat voor iedereen tijdens deze eerste editie van de City Challenge gold: ditevenement is een prachtige aanwinst op de evenementenkalender van Doesburg en verdient een vervolg.

 

Dit eerste jaar werd de Challenge mogelijk gemaakt door bijdragen van Ubbink International, Doesburg 777, warenhuis Staarink, slagerij de Worstepinne en de deelnemende clubs en organisaties.

ubbink challenge