Burgemeester Loes van der Meijs raadt bezoekers af om naar Doesburg te komen. Daarnaast laat ze weten dat de afsluiting van de binnenstad wordt opgeheven, omdat het door nieuwe coronamaatregelen een stuk rustiger is in de stad.

‘Kom alleen indien noodzakelijk en dan bij voorkeur alleen naar Doesburg.’ Met die stellige woorden begint Van der Meijs een open brief die is gepubliceerd op de site van de gemeente.

De woorden staan in schril contrast met de gangbare uitstraling en doelstelling van de gemeente om veel bezoekers te ontvangen om te genieten van de pareltjes in onze historische binnenstad. Maar gegeven door de actuele situatie waarbij het virus aan een opmars bezig is, zijn deze woorden geplaatst.

‘Ik leef met onze ondernemers mee en hoop dat zij ook nu weer hun creativiteit en ondernemerschap inzetten om het hoofd boven water te kunnen houden. Nu het niet meer mogelijk is een terrasje te pakken of een heerlijke lunch of maaltijd in een van de fijne eettentjes in de stad te nuttigen, wordt het automatisch iets rustiger in de stad. Niet leuk om te zien en ongetwijfeld ook voelbaar in de portemonnee van onze winkeliers, maar helaas wel nodig’, aldus Van der Meijs.

Omdat het straatbeeld verandert en het minder druk is, is besloten om de afsluiting van de binnenstad op te heffen. Sinds begin deze week geldt het oude regiem en is de binnenstad alleen op zaterdag en de eerste zondag van de maand, bij doorgang van de Culturele Zondag, nog deels afgesloten.

‘Gaat u toch het centrum in, dan vraag ik u uitsluitend alleen (en niet met het hele gezin of vrienden) in de stad te komen. Houd steeds voldoende afstand en wees verstandig en sociaal. Draag een mondkapje in geval van twijfel en in de openbare gebouwen. Hebt u klachten, blijf dan thuis en vraag iemand anders uw noodzakelijke boodschappen mee te nemen’, aldus Van der Meijs.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China