Filmhuis Doesburg vertoont in het weekend eerste weekend in november tweemaal de film ‘De Beentjes van St. Hildegard’, een film met de bekende cabaretier Herman Finkers. De film draait op vrijdag 6 en op zaterdag 7 november vanaf 20.00 uur.

Niet wetende of de persconferentie gevolgen heeft voor de voorstelling van ‘De Beentjes van Sint Hildegard’ is Filmhuis Doesburg voornemens de genoemde film te vertonen in de Gasthuiskerk op vrijdag 6 en zaterdag 7 november om 20.00 uur. De prijs bedraagt 7 euro en reserveren via de site is verplicht: filmhuis-doesburg.nl. De film duurt 103 minuten.

De droogkomische cabaretier en schrijver Herman Finkers maakt op 65-jarige leeftijd als hoofdrolspeler een charmante entree in de filmwereld in deze lichtvoetige film ‘De beentjes van Sint-Hildegard’.

Het is een Twents gesproken drama (met Nederlandse ondertiteling) over een relatie die na decennia scheurtjes begint te vertonen. Finkers bewerkte zelf het scenario van de Tsjechische film ‘Teorie Tygra’ (2016), omringde zich met mede-Twentenaren Johan Nijenhuis en Johanna ter Steege en samen maakten ze een relatiekomedie waar de seksen langs elkaar heen lijken te leven.

Het dragen van een mondkapje is bij het bezoeken van de Gasthuiskerk verplicht, totdat je naar de plaats bent gebracht met inachtneming van de 1,50 meter afstand. Bij bewegingen voor bar- of toiletbezoek dien je een mondkapje te dragen. Wie eenmaal zit, mag het mondkapje afzetten.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar OptiekMKB Tele.comEtos Doesburg en Restaurant China