ANWB en VVN onderzoeken verkeersveiligheid binnenstad Doesburg

ANWB en Veilig Verkeer Nederland (VVN) gaan in de week van 2 juni onderzoek doen in de binnenstad van Doesburg naar de mening van de bewoners over de verkeersveiligheid. Alle bewoners van de binnenstad hebben vorige week een vragenlijst in hun brievenbus gekregen. Het onderzoek door ANWB en Veilig Verkeer Nederland gebeurt in samenwerking met de Wijkraad Binnenstad Doesburg. De gemeente Doesburg ondersteunt dit initiatief.

 

De ANWB stelt dat in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland het plan is opgevat om de verkeersveiligheid van wijken te beoordelen. ‘Dit is de eerste keer dat we dit onderzoek naar de stand van zaken over de verkeersveiligheid uitvoeren. Wij willen graag de mening van de bewoners van de binnenstad horen. Iedereen wil toch wonen in een veilige en sociale buurt?’, aldus een woordvoerder van de ANWB.

 

Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 8 minuten tijd. Om situaties nog duidelijker te maken kunnen ook foto’s toegevoegd worden. Bewoners kunnen worden geïnterviewd als er nog vragen over de verkeersveiligheid zijn.

 

Uit de vragenlijsten zullen een aantal plekken komen waar bewoners zich het meest onveilig voelen. De ABWB en Veilig Verkeer Nederland zullen de belangrijkste plekken observeren en de ervaringen meenemen in een presentatie van de resultaten uit de enquête.

 

Tot en met zaterdag 7 juni aanstaande kunnen bewoners de ingevulde vragenlijsten inleveren. Inleveren kan in de daarvoor bestemde dozen of tonnen bij Albert Heijn, de COÖP of het Stadhuis van Doesburg.

 

De uitkomsten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens de bijeenkomst die de Wijkraad Binnenstad Doesburg organiseert op 9 september aanstaande.

1 reactie

  1. Frans Schilderman

    Kunnen ze meteen de Singels meenemen in hun onderzoek,die zijn er namelijk niet veiliger op geworden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑