Arthur Boone volgt Ellen Mulder op als wethouder in Doesburg

Arthur Boone is de nieuwe wethouder namens de VVD in de gemeente Doesburg. Hij is de opvolger van Ellen Mulder-Metselaar, die in juni vertrok vanwege het tekort dat is ontstaan rondom het onderhoud van de gemeentelijke gebouwen.

De 54-jarige Arthur Boone is op dit moment statenlid van de VVD in de provincie Gelderland en wordt naar verwachting geïnstalleerd tijdens de raadsvergadering van eind september.

Martin Korporaal
‘Wij denken dat Arthur als persoon uitstekend zal passen bij Doesburg en het huidige college van B&W’, aldus VVD-fractievoorzitter Martin Korporaal.

Westervoort
Boone heeft bestuurlijke ervaring op gemeentelijk, provinciaal en regionaal niveau. Hij was onder meer wethouder in de gemeente Westervoort en in de periode daarvoor liefst elf jaar fractievoorzitter.

Fort Pannerden
De nieuwe wethouder voor toerisme en economische zaken spreekt van een prachtige stad, waarvoor hij zich de komende jaren graag wil inzetten.

‘Met overtuiging en vol vertrouwen zeg ik mijn lidmaatschap van de Provinciale Staten van Gelderland op en stop ik als directeur van Fort Pannerden om in het mooie Doesburg aan de slag te kunnen gaan.’

VVD Doesburg
VVD Doesburg laat weten het van belang te vinden dat de samenwerking binnen het college wordt vervolgd.

De partij is bovendien van mening met Arthur Boone een wethouder te hebben gevonden die gezien zijn brede ervaring goed past bij de beschikbare portefeuille met daarin onder andere economie, ruimtelijke ordening en recreatie & toerisme.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

4 reacties

 1. Jan Vijn

  Het valt me op dat bij het benoemen van de verschillende aandachtsgebieden van de portefeuille het aandachtsgebied (tegenwoordig heet het geloof ik “domein”)
  “Cultuur”niet wordt genoemd. Nu weet ik wel dat dit onderwerp bij de VVD niet voorop staat, maar om het nu helemaal niet meer te noemen….
  Of is het domein inmiddels in andere handen?

 2. Egbert Lommers

  Beste Jan Vijn,

  De portefeuille “kunst en cultuur” is in handen van de burgemeester.
  Ik ben in de overtuiging dat de burgemeester ook deze portefeuille hoog op haar agenda heeft staan.
  https://www.doesburg.nl/burgemeester-en-wethouders

 3. Jan Vijn

  O, dat wist ik niet. Ik ging ervan uit dat de portefeuille van Ellen Mulder, waarin ook “Cultuur” zat, integraal naar de opvolger zou gaan.

 4. Loes van der Meijs

  Dag allebei,

  Jullie hebben alle twee een beetje gelijk. Na het vertrek van Ellen Mulder is haar portefeuille tijdelijk verdeeld, en dus ook op de website veranderd. Vandaar dat o.a. kunst en cultuur en toerisme bij mij staan.
  Ik heb begrepen dat Arthur Boone integraal de portefeuille van Ellen Mulder gaat overnemen, dus ook weer kunst en cultuur.

  Groet, Loes van der Meijs

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑