Update 26 september: Mosterdtocht afgelast vanwege mogelijk slecht weer

Xycleservice in Doesburg houdt op zondag 29 september weer de jaarlijkse mosterdtocht, een fietstocht door de prachtige omgeving van Doesburg. Deelname aan deze fietstocht is gratis.

Het gaat om de 7e editie van dit jaarlijks terugkerende fietsfestijn. De start is tussen 11.00 en 13.00 uur. En finishen is mogelijk tot 17.00 uur. Vertrekpunt is Xycleservice aan de Leigraafseweg 33F in Doesburg.

De route wordt door middel van pijlen aangegeven en bij eventuele pech onderweg is er een servicewagen beschikbaar. Deelname aan deze tocht is gratis. Onderweg passeer je diverse rustpunten voor een korte of uitgebreide stop.

Ook dit jaar eindigt de mosterdtocht weer bij Stadsbierhuys De Waag, waar deze dag om de hoek de Montmartre Markt wordt gehouden. Deelnemers krijgen bij De Waag een kopje koffie of thee aangeboden.

Vooraf inschrijven is niet noodzakelijk, maar wel wenselijk. Dat kan door te bellen met 0313-412727, te mailen naar info@xycleservice.nl of door je in de winkel op te geven. Inschrijven kan ook nog bij de start op zondag 29 september.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

  • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
  • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
  • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
  • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
  • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
  • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit.