Evenementencommissie Doesburg Binnenste Buiten stopt

De organisatie van Doesburg Binnenste Buiten houdt ermee op. Voornaamste reden voor dit besluit is het tekort aan vrijwilligers, waardoor de druk op de commissie steeds groter wordt. ‘Het werd ieder jaar moeilijker om de energie op te brengen die nodig is om dit evenement goed te kunnen organiseren.’

Afgelopen juli stond Doesburg voor de 52e keer in het teken van Doesburg Binnenste Buiten. Wat ooit begon als een braderie, is inmiddels uitgegroeid tot een evenement met straattheater oude ambachten, standwerkers en liveoptreden op verschillende podia.

Drie dagen
De 2019-editie, die drie dagen telde in plaats van de gebruikelijke vier, is de laatste die is gerealiseerd onder leiding van de huidige evenementencommissie. In een persbericht laten de leden weten ‘unaniem te hebben besloten te stoppen met de organisatie.’

Vrijwilligers
Voornaamste reden voor dit besluit is dat het de laatste jaren steeds moeilijker is geworden om de organisatie rond te krijgen.

‘Het aantal vrijwilligers wat zich wil bezig houden met het organiseren van een dergelijk groot evenement, is al geruime tijd minder aan het worden’, zo is er te lezen. ‘Daardoor wordt de druk op de huidige commissie ieder jaar groter.’

Regels
Wat verder een rol speelt bij het genomen besluit, zijn de nieuwe een aangescherpte regels voor de vergunningverlening, hoge veiligheidseisen, regelgeving en daarmee zeer omvangrijke administratieve werkzaamheden. ‘Deze kosten enorm veel tijd en energie van een kleine groep mensen.’

Financiën
Oplopende kosten en afnemende sponsoropbrengsten en de verantwoording en aansprakelijkheid op organisatorisch gebied hebben eveneens meegewogen bij het nemen van de beslissing.

Toekomst
De commissie laat weten ‘vele jaren met veel plezier alle tijd gestoken te hebben in de voorbereidingen en in de dagen van Doesburg Binnenste Buiten’ en hoopt dat een groep ‘verse’ vrijwilligers opstaat om het stokje over te nemen.

‘Wij verlenen natuurlijk alle medewerking en ondersteuning om de voortgang van het evenement zeker te stellen.’

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn: XycleservicePlusFitDoesburgRootzDelikasaRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek,  Edelsmederij Tobias , MKB Tele.comEtos Doesburg en Bennie’s Barber Shop.

Als proef draaien we de tijdelijke sluiting van de reactiemogelijkheden terug. Wel op voorwaarde dat het gezellig blijft. Daarom een aantal regels bij het reageren:

 • Reageren kan alleen met volledige naam. Dus voor- en achternaam. Dat zorgt voor meer openheid en eerlijkheid.
 • Blijf ontspannen. Reageer niet uit emotie en blijf elkaar respecteren. Ook al deel je een andere mening.
 • Schelden doen we niet. Laten we het fatsoenlijk houden.
 • Mocht het toch een rommeltje worden, dan kunnen er ‘reageerverboden’ worden uitgedeeld. Zeg maar een soort van rode kaart. Dus tijdelijk op het strafbankje.
 • Jouw onderbouwde mening vinden we belangrijk. Zorg dus voor een onderbouwing in jouw reactie zodat iedereen begrijpt waarom je het leuk, mooi, cool, vervelend of waanzinnig vindt.
 • Tel eerst tot 10, voordat je reageert. Haastige spoed is immers zelden goed. Het gaat altijd om kwaliteit, en niet om kwantiteit. 

2 reacties

 1. Marjan Jongedijk

  Jammer dat het zo moet maar dat was te verwachten al 2 jaar heb ik mij aangemeld als vrijwilliger en nog steeds niks gehoort.

 2. Robert Duis

  Begrijp ik iets niet goed?

  a) De ORGANISATIE van DBB:
  “Voornaamste reden voor dit besluit is het tekort aan vrijwilligers”.

  b) Marjan Jongedijk:
  “……………. al 2 jaar heb ik mij aangemeld als vrijwilliger en nog steeds
  niks gehoord”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑