Autostoring bij DekaMarkt door legen vuilcontainers

Bizarre voorvallen de laatste tijd bij de DekaMarkt, zo meldt de Wijkraad Beinum. Auto’s die niet meer starten, portieren die niet open gaan en alarmen die gaan loeien. Oorzaak: het legen van de plastic vuilcontainers aan de rand van de parkeerplaats tegenover cafetaria Reinders.


Het lijkt te bizar voor woorden, stelt de wijkraad op haar blog, maar bij navraag blijkt het echter gewoon waar te zijn.


‘Het klopt dus dat de afstandsbediening van de inzamelwagen kan storen met sommige typen auto’s’, bevestigt een medewerker van de firma Berkel Milieu.


‘Dit schijnt te maken te hebben met de frequentie van de apparatuur waarmee de kraan bediend wordt. Die frequentie schijnt hoog te zijn om te voorkomen dat de apparatuur anders dan door de chauffeur bedient kan worden”, luidt de verklaring.


Volgens Berkel Milieu duurt het legen van de containers maximaal tien minuten. Kunnen parkeerder hier niet op wachten, dan kan de chauffeur worden aangesproken.


De communicatiemedewerker van Berkel Milieu: ‘De chauffeur kan dan de noodstop indrukken en de automobilist kan dan binnen een minuut weg. Onze chef zal de chauffeurs van de kraanwagen instrueren hier attent op te zijn en coöperatief mee om te gaan’

1 reactie

  1. Remco

    Bekend fenomeen, liep hier jaren geleden al tegenaan. De vrij beschikbare frequentiebanden zijn niet zo heel breed en het zendvermogen van de afstandsbediening van de kraan is vele malen groter dan die van de afstandsbediening van je auto dus die wordt volledig weg gedrukt.
    Niets bijzonders aan de hand, basis natuurkunde 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑