Koninklijke Rotra heeft de Lean & Green Award van het Connektprogramma Duurzame Logistiek gewonnen. Vandaag is de award in ontvangst genomen in Delft. Deze prijs wordt jaarlijks uitgereikt aan organisaties die zich actief inspannen om hun logistieke proces duurzamer te maken.

 

Commercieel Directeur Machiel Roelofsen kreeg de Lean & Green Award namens Rotra overhandigd door de bestuursvoorzitter van Connekt, Leo van Wijk. Het toekennen van de Award is een erkenning voor Rotra’s duurzame bedrijfsvoering.

 

Duurzame Logistiek ondersteunt 250 ‘koplopende’ bedrijven op het gebied van duurzame goederenlogistiek. Koplopers zijn bedrijven in het netwerk van verladers, vervoerders en gemeenten in Nederland die zich verbinden aan de doelstellingen van Duurzame Logistiek: in 2012 de CO2 uitstoot met minimaal 20 procent verminderen en tegelijkertijd de winstgevendheid vergroten.

 

Het programma Duurzame Logistiek is een initiatief van Connekt: een onafhankelijk netwerk van bedrijven en overheden die partijen verbindt om te werken aan duurzame verbetering van de mobiliteit in Nederland. De toekenning van de Award geschiedt op basis van een schriftelijk plan waarin concrete doelstellingen zijn vastgelegd voor 2012/2015; het plan is beoordeeld door onderzoeksinstituut TNO.