Stadsbierhuys De Waag in Doesburg is zondag 11 oktober het toneel van een live optreden van de band Hard Rain. Tevens zal op deze dag een bijzonder Amerikaans bier worden geschonken.


De band Hard Rain mag zondag 11 oktober de aftrap verzorgen in Stadsbierhuys de Waag. Deze band concentreert zich op Dylans elektrische werk uit de jaren zestig en zeventig, maar speelt evengoed heel vroege als heel recente Dylannummers die juist door anderen tot hits zijn gemaakt.

 

Voor Hard Rain is Dylan geen profeet of hogepriester en een optreden van Hard Rain is geen eerbetoon of hoogmis, maar nog altijd een feestje, zo laat Roy Kappert, de nieuwe eigenaar van De Waag weten.

 

Op deze zondag zal er ook een bijzonder bier van de tap worden geschonken, namelijk Tank 7 uit Kansas city. De Waag is één van de 15 lokaties in Nederland waar dit bier geschonken wordt. Dit bier is een Farmhouse Ale dat zich vergelijkt met een complexe tripel. ‘Zeer de moeite waard voor de liefhebber’, aldus Kappert.

 

De band begint om 15.00 uur te spelen en treedt op tot 18.00 uur. Nadien is het mogelijk om in de Middeleeuwse gewelvenkelder van De Waag een “Pot du Band” te gebruiken. Dit is een plateservicegerecht voor  10 euro per persoon. Reserveren voor de “Pot du Band” is wenselijk.