Kunst en commercie gaan prima samen. Dat is het uitgangspunt van het project ‘Ondernemen hoort bij de kunstenaar en kunst hoort bij de ondernemer’. Tien Gelderse kunstenaars krijgen de komende maanden begeleiding bij het vergroten van hun commerciële slagkracht.


De kunstenaars volgen onder meer een workshop ‘Netwerken en acquisitie’ en bezoeken Gelderse ondernemers. Ook wordt er voor elk van hen een video gemaakt die ze kunnen gebruiken om hun naam en werk onder de aandacht te brengen bij ondernemers. Kunst of Art begeleidt hen.

 

Rick Hulshof van Kunst of Art: ‘Het project heeft eigenlijk twee sporen. We brengen hun kunstwerken onder de aandacht bij potentiele ondernemers voor verhuur of verkoop. En we helpen kunstenaars om hun commerciële kracht te vergroten, zodat ze naast kunstenaar ook wat meer ondernemer worden’.

 

Binnen het project, dat mogelijk gemaakt wordt door de provincie Gelderland, is ruimte voor tien kunstenaars. Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via www.kunstofart.nl voor 22 oktober. De selectie vindt plaats na 23 oktober.

 

Kunst of Art is de grootste kunsthandel en kunstuitleen in de Achterhoek en is al 25 jaar gespecialiseerd in verhuur en verkoop van kunst aan bedrijven en particulieren.