Johan Bouwman van Bedrijfschap Detailhandel is een van de sprekers tijdens het minisymposium ‘Doesburg, samen op weg naar 2014’, dat op 11 november wordt gehouden in De Waag in Doesburg. Bouwman zal een presentatie geven met de titel ‘Winkelen in Doesburg, de feiten en de kansen’. Het minisymposium wordt georganiseerd door de Stichting Stadsmanagement Doesburg.

 

Naast Johan Bouwman zal verder Loes Stokkelaar een presentatie houden. Stokkelaar is wethouder van de Overijsselse gemeente Dinkelland, waaronder onder andere het toeristische plaatsje Ootmarsum valt. Oostmarsum heeft een beschermd stadsgezicht, een oud stadscentrum en veel vakwerkhuizen en galerieën.

 

Het minisymposium wordt gehouden vanwege het vijfjarig bestaan van Stichting Stadsmanagement. Het symposium is bedoeld voor ondernemend en bestuurlijk Doesburg. Daarnaast is ook een aantal maatschappelijke organisaties uitgenodigd, gezien hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van een economisch sterker Doesburg.

 

Het minisymposium is tevens een van de laatste openbare activiteiten van stadsmanager Bart van Rooij. Van Rooij vertrekt per 1 januari 2014 als stadsmanager van Doesburg. Het bestuur van Stichting Stadsmanagement is momenteel druk doende een beleids- en structuurvisie te ontwikkelen. Aan de hand van deze visie wordt gekeken naar draagvlak en financiering. Meer duidelijkheid hierover wordt binnenkort verwacht.

 

Johan Bouwman sprak eerder over dit onderwerp op een congres in Wychen. Hieronder de beelden.