DWV Doesburg bedankt erelid Eef Nijland voor inzet

DWV Doesburg heeft erelid Eef Nijland bedankt voor zijn jarenlange trouwe inzet voor de watersportvereniging. Onlangs nam voorzitter Andre Vreman afscheid van Nijland als vrijwilliger van het clubblad De Plons. De inmiddels 70-jarige Nijland was ruim dertig jaar vrijwilliger bij DWV.

 

‘Dit is natuurlijk een ongekende prestatie, iemand die bijna 31 jaar voor onze vereniging dit vrijwilligerswerk heeft werk gedaan. Hele generaties heeft hij voorbij zien komen, zelf heb ik hier in mijn tienerjaren als lid ook mijn bijdrage aan geleverd dus we kennen elkaar al heel lang. En dat moet natuurlijk beloond worden’, aldus Vreman, drie het eerste exemplaar van de hernieuwde uitgave van De Plons overhandigde aan Nijland. Tevens ontvangt Nijland een dinercheque, aangeboden door restaurant De Bonte Hond uit Doesburg.

 

Nijland stelt dat hij begonnen is ver voor het computertijdperk. ‘En dat betekende dat de, veelal handgeschreven, kopij moest worden uitgetikt op een typemachine. Daarna kopiëren in een stencilmachine en daarna met een hele ploeg mensen “rapen” en in elkaar nieten. Behoorlijk arbeidsintensief dus’, aldus Nijland.

 

De komst van de computer heeft het er allemaal volgens Nijland wel makkelijker en efficiënter op gemaakt. Nijland: ‘En dat zag je ook direct aan de hoeveelheid mensen welke betrokken waren met het clubblad. Vroeger een man of 10 inclusief helpers, de laatste jaren met een groepje van 4 personen, waarbij mijn steun en toeverlaat Henkjan Kets en ik de uiteindelijke productie van 300 stuks verzorgden’.

1 reactie

  1. henk beijen

    Hoezo participatie maatschappij, dit is pas echt participeren. Eef bedankt voor je tomeloze inzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑