Bestuur Doesburgse Hanzefeesten kondigt vertrek aan

De Doesburgse Hanzefeesten verkeert in een crisis. Het huidige bestuur heeft kenbaar gemaakt op te stappen en op zoek te gaan naar nieuwe bestuursleden. Komen die nieuwe bestuursleden er niet, dan is de kans groot dat er geen Hanzefeesten meer worden gehouden in onze binnenstad.

 

Reden voor het stoppen van de bestuursleden is dat werk, privé en gezondheidsredenen een te grote stempel drukken op de organisatie van het Middeleeuwse feest. Voorzitter Wilma van der Velde kampt al enige tijd met gezondheidsproblemen, waardoor ze noodgedwongen al minder tijd kan steken in de organisatie. Ook andere bestuursleden hebben kenbaar gemaakt te willen stoppen.

 

Het huidige bestuur heeft toegezegd de nieuwe bestuursleden te helpen en te adviseren bij de organisatie van het feest. In een persverklaring worden kandidaat-bestuursleden opgeroepen zich te melden. Worden er geen opvolgers gevonden, dan lijkt het doek gevallen voor de Doesburgse Hanzefeesten.

 

De Doesburgse Hanzefeesten is het jaarlijks terugkerend, gratis familie evenement in Middeleeuwse sferen dat iedere tweede zaterdag van juni in Doesburg wordt gehouden. Het evenement trekt ongeveer 15.000 bezoekers en circa 600 vrijwilligers lopen in kostuums rond die door de Stichting Hanzefeesten die dag ter beschikking wordt gesteld. Afgelopen jaar is het Middeleeuwse jaarfeest voor de zevende keer gehouden.

2 reacties

  1. Wim Robbertsen

    Wat jammer. Ze hebben iig meerdere malen een geweldige prestatie geleverd die Doesburg op de kaart heeft gezet en mensen bij elkaar heeft gebracht. Dank!

  2. Frans van der Krul

    Ik hoop dat er voldoende nieuwe kandidaten te vinden zijn voor dit prachtige spektakel in middeleeuwse sferen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑