De jonge zangeres Franske van der Wiel treedt op zondagmiddag 6 september op samen met de pianist Wouter Munsterman bij Podium Acanthus te Doesburg met hun programma ‘Tegenpolen’. De titel van hun programma zegt al dat het om uitersten gaat. Liederen uit de Romantiek en de periode erna worden zowel uit het Franse als uit het Duitse repertoire vertolkt.De concerten beginnen om 13.30 uur en om 15.00 uur. Elk concert duurt ongeveer een half uur.

 

Franske van der Wielis al vanaf haar vijfde jaar gepassioneerd met muziek bezig. Jong zong zij in een kinderkoor en later als lid van Koorschool Midden Gelderland, inmiddels als solist en docent. Zij is regelmatig te horen in cantates en oratoria en volgde masterclasses bij bekende zangpedagogen.

 

Inmiddels is zij vierde-jaars van de bachelor opleiding klassiek zang aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle bij de docente Elena Vink.

 

Naast haar solocarrière heeft zij een passie voor ensemble-zang. Zij is lid van het professionele vrouwen-ensemble EVA, dat eerder bij Podium Acanthus optrad. Samen met dit ensemble volgde zij al meerdere masterclasses van de wereldberoemde King’s Singers. EVA wordt gecoacht door Harry van Berne.

 

De pianist Wouter Munsterman studeerde aan het ArtEZ conservatorium bij Fred Oldenburg. Daarna zette hij zijn studie voort aan de Messiaen Academie bij Marien van Nieukerken. Zijn masterstudie stond in het teken van zangbegeleiding en kamermuziek. Hij volgde diverse masterclasses in dat kader. Aan het Mozarteum te Salzburg was hij verbonden als assistent repetitor bij de zangopleiding.

 

Wouter was werkzaam als repetitor bij verscheidene operaproducties in Nederland en Engeland. Op het Euregio zangconcours te Ter Borg won hij de begeleiders-prijs.

 

Als pianist is hij regelmatig te horen tijdens verscheidene liedrecitals, kamermuziekconcerten en muziektheaterproducties.

 

Op dit moment is hij verbonden als repetitor aan de zangafdeling van het ArtEZ conservatorium.

 

Samen met sopraan Mathilde de Man vormt hij een duo, dat regelmatig recitals geeft en bij Podium Acanthus in Doesburg treedt hij op als begeleider van de sopraan Franske van de Wiel.

 

 

Programma: ‘Tegenpolen’

 

* Franz Schubert             – Lachen und Weinen

– Die liebe Farbe

– Die böse Farbe

 

* Darius Milhaud            – L’ Aurore

 

* Gabriel Fauré                 – Clair de lune

 

* Franz Schubert             – Der Zwerg

 

* Francis Poulenc             – Air Grave

– Air Vif

 

Tijdens de concerten geen inloop. Inlichtingen bij: Podium Acanthus, Koepoortstraat 20, 6981 AS Doesburg. Telefoonnummer 0313-484176. E-mail: podium@acanthus.demon.nl