Op de Open Monumentendag staan kunst en ambachten centraal. Op die zaterdag in september vindt in de Doesburgse Gasthuiskerk de première plaats van ‘Stadvertellingen’. Een programma boordevol korte verhalen van maximaal 15 minuten met veel passie verteld door stadgenoten.

 

wil 1 001-2_resized_1Het Doesburgse straatbeeld is fraai vanwege het grote aantal monumenten en de talrijke kunstobjecten die de openbare ruimte sieren. Een van de meest prominente kunstwerken in de stad is het vredesmonument van Jan Wolkers.

 

Wil Verlaan, voorzitter van het 4 en 5 mei comité, wijdt haar Stadvertelling op de 12e september aan de uitzonderlijke wijze waarop dit kunstwerk tot stand is gekomen. Haar verhaal wordt geïllustreerd met o.a. uniek filmmateriaal.

 

Deze Stadvertelling start om 14.30 uur in de Gasthuiskerk. De toegang is gratis zij het dat een vrijwillige bijdrage op prijs wordt gesteld. ‘Stadvertellingen’ is een initiatief van HetHuisDoesburg en wordt georganiseerd in samenwerking met de Doesburgse Monumentenvereniging.