Bezoekers die met boten Doesburg aandoen, moeten direct een mooier beeld krijgen van onze stad. Dat vinden bewoners van de IJsselkade, die de gemeente vragen om samen een ‘fleuriger IJsselkade’ te realiseren.

Bij monde van Henny Slokker heeft de Commissie VROM deze week gesproken over het verfraaien van de IJsselkade. Inspreker Slokker opteert voor bankjes bij de kademuur, een onkruid- en graffitivrije trap, kunst op de meerpalen in de haven en bezoekers middels de tekst ‘Welkom in Doesburg’ op de kadewand welkom heten.

De bewoners van de IJsselkade vinden dat juist nu de passantenhaven wordt opgeknapt en er plannen liggen met de GTW-loods, dat de tijd rijp is om de IJsselkade ‘fleuriger’ te maken. Voor veel watertoeristen is dit immers de eerste aanblik van Doesburg.

Wethouder Mulder liet weten dat de opgang voor minder validen zijn uitvoering moet krijgen bij de realisatie van de Turfhaven. Hiervoor liggen inmiddels tekeningen klaar. Verder wordt er gewerkt aan het plaatsen van een welkomsbord en wordt gekeken of er bloemen geplaatst kunnen worden, zoals dat ook gedurende het toeristenseizoen gebeurt in de binnenstad.

Over het plaatsen van bankjes wilde de wethouder geen toezeggingen doen. Wel liet ze weten te kijken naar de mogelijkheden hiervoor. ‘Een en ander valt allemaal samen met het plan om de oude tramloods op te knappen’, aldus Mulder tijdens de VROM-Commissie.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.