Ondernemers betrokken bij herinrichting parkeerplaats Kloostertuin

Ondernemers rond de Kloostertuin worden betrokken bij de plannen over de herinrichting van de parkeerplaats. Dat hebben wethouders Jansen en Mulder toegezegd.

Tijdens de vergadering van de Commissie VROM liet Gerard Ten Have van de Albert Heijn weten ontevreden te zijn over het uitblijven van het aanpakken van de parkeerplaats achter zijn winkel.

‘Een kloppend winkelhart krijg je alleen met goede parkeerfaciliteiten. Ik schaam me zoals de Kloostertuin er nu bij ligt. We hebben 3 jaar geleden geïnvesteerd in onze winkel op voorwaarde dat er een blauwe zone zou komen. Maar er gebeurt niets. We zijn nog steeds bereid om te investeren, maar ga dat plan niet zelf maken gemeente, maar betrek ons erbij’, aldus Ten Have.

Ten Have: ‘We willen geld investeren op voorwaarden, maar geven geen blanco cheque. Wel hebben we er een groot belang bij dat Doesburg op de kaart blijft staan’.

De parkeer- en economiewethouders Jansen en Mulder lieten de commissieleden weten dat er een plan gemaakt wordt met de stakeholders, dus ook de ondernemers, en dat daarna verder wordt gesproken over de herinrichting van parkeerplaats Kloostertuin.

Wel bleek uit de commissievergadering dat er veel onduidelijkheid bestaat over de verschillende mogelijkheden van parkeren op maaiveldhoogte, verdiept of ondergronds, en de bijbehorende kosten.

Wethouder Mulder liet weten dat Doesburg het financiële risico van ondergronds- of verdiept parkeren niet kan nemen en dat daardoor het college gekozen heeft voor parkeren op maaiveldhoogte. Welke vorm dat wordt, moet blijken uit de gesprekken die komende tijd worden gevoerd met betrokkenen.

Deze site wordt mede mogelijk gemaakt door de ‘Vrienden van DoesburgDirect.nl’. Dat zijn XycleservicePlusFitDoesburgRootz, CarConcept, Delikasa, Koenen Echte Bakker, TimeOut EventsLekkerszenZoRestaurant De LiefdeHillenaar Optiek, Gasthuiskerk DoesburgSlaapspecialist Ralph KlaassenLa Boucherie en Stadshotel Doesburg.

1 reactie

  1. Frans van der Krul

    Hoe denkt het college over de Blauwe zone parkeren zoals ik ook al veel eerder hebt geopperd?
    Lees tot mijn tevredenheid dat ik hier niet alleen in sta, nu de raad nog als hoogste orgaan in de gemeente.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑