Vanwege de invoering van een nieuw Gelders bibliotheeksysteem sluit de bibliotheek West Achterhoek begin juni een week lang de deuren. Vanaf 1 tot en met 6 juni is de bibliotheek in Doesburg gesloten.

 

‘Een gigantische operatie staat ons te wachten, maar leden van de bibliotheek zullen er nagenoeg niets van merken’, aldus projectleider Margareth Bles. Fasegewijs wordt het nieuwe uitleensysteem sinds vorig jaar al ingevoerd in alle Gelderse bibliotheken, begin juni is West Achterhoek aan de beurt.

 

Vanaf maandag 1 tot en met zaterdag 6 juni sluiten de vestigingen in Doesburg, Hengelo, Steenderen, Vorden Wehl en Zelhem de deuren. In verband met de invoering kunnen leden vanaf twee weken voor de sluiting niet meer online reserveren. Dat laatste kan weer vanaf maandag 8 juni.

 

Om te voorkomen dat leners onterecht boetes krijgen, wordt de uitleentermijn voor deze periode automatisch verlengd. Leden die een voorkeurslijst hebben bewaard doen er verstandig aan de lijst te printen, zodat ze deze later weer kunnen gebruiken in het nieuwe systeem.

 

Met het nieuwe automatiseringssysteem zijn straks de catalogi van alle Gelderse bibliotheken met elkaar gekoppeld. Daardoor hebben alle leden van de bibliotheek toegang tot een grotere collectie.