Bijzonder glasobject in Lalique Museum in Doesburg

Het Lalique Museum te Doesburg heeft een zeer bijzonder glasobject in bruikleen gekregen. Het glasobject: “sirènes avec bouchon figurine” stamt uit 1920 en is een ode aan de vrouwelijke heiligheid en intuÏtie. De stop van de vaas stelt een geknielde vrouw voor. Van deze stop zijn foto-opnames met de macrolens opgenomen, waaruit blijkt dat zelfs spiergroepen te zien zijn in het glaswerk.


Deze opmerkelijke informatie wordt gepubliceerd in het boek “Microcosmos van René Lalique”, dat in september van dit jaar wordt uitgegeven door het Lalique Museum. Auteur is Benjamin Janssens, fotografie van Linda Roelfszema en het voorwoord is geschreven door Dr. Veronique Brumm van het Lalique Museum in Wingen Sur Moder.


Société Musée Lalique Pays Bas is gevestigd in de
Gasthuisstraat 1 in het centrum van Doesburg. Op termijn verhuist het museum naar de Commondarij, het monumentale gebouw aan de Kerkstraat nabij de Grote of Martinikerk in het centrum van de stad.

3 reacties

  1. Ronald Gerrits

    Dit prachtige gegeven doet mij denken aan het enorme kunstwerk van Salvador Dali in het museum te Figueres (Spanje) alwaar een mannenhoofd met torso in blokken (dus sterk vergroot) rechts bij binnenkomst als muurschildering getoond wordt. M.a.w. de totale tegenstelling (zonder het bestaan van een computer, waarbij dit kinderspel is om te realiseren)ten top. Realisme heeft dus zeker iets magisch! Emile Gallé is echter qua glaskunstenaar een nog groter fenomeen. Lalique heeft echter wel de massa bereikt met zijn magnifieke industrieel vervaardigde glaskunst!

  2. Hanny de Jong

    Ik ben in het bezit van 2 zeer bijzondere vaaslampen die mij sterk doen denken aan Lalique.Is er iemand die mij informatie zou kunnen verschaffen?

  3. Hanny de Jong

    Ik ben in het bezit van 2 enorme vaaslampen die mij sterk doen denken aan Lalique.Is er iemand die mij informatie kan verschaffen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑