Bistro la Boucherie in Doesburg weer in Michelingids

Bistro la Boucherie in Doesburg is net als vorig jaar weer opgenomen in de Michelingids, de gids met beste eet- en slaapgelegenheden van Nederland. Het restaurant staat aangemerkt met een bestekje, dat staat voor ‘vrij geriefelijk’.

Het restaurant van Kees Bongers en Karel Welter is het enige Doesburgse bedrijf in de gids, die gisteren in het DeLaMar Theater in Amsterdam werd gelanceerd.

Bij de lancering van de nieuwe editie van de Michelingids was de top van de vaderlandse gastronomie uitgelopen. Meer dan 700 gasten waaronder Bongers waren getuige van de bekendmaking van 7 nieuwe sterrestaurants waaronder Strandlodge in het Achterhoekse Winterswijk en één restaurant (De Groene Lantaarn in Drenthe) die door Michelin werd beloond met een extra ster en er nu twee heeft. Nederland kreeg er geen nieuwe driesterrenrestaurant bij. Dit aantal blijft op twee; De Librije in Zwolle en De Leest in Vaassen.

‘Vrij geriefelijk’
De nieuwe Michelingids telt 670 restaurants. Een groot deel daarvan staat zonder extra vermelding genoteerd. Bistro la Boucherie echter niet. Die heeft een bestekje voor haar naam staan. Dit bestekje staat voor ‘vrij geriefelijk’, een benaming waarmee Michelin extra aandacht vraagt voor dit restaurant.

In de omschrijving in de gids memoreert Michelin aan het pand waar vroeger een boucherie was gevestigd. Verder spreekt de culinaire gids over ‘een gezellige sfeer’ en ‘traditionele smaken à la Française’.

Bistro la Boucherie is gevestigd in de Boekholstraat 1 en te reserveren via www.bistroboucherie.nl.

 

1 reactie

  1. henk beijen

    Van harte gefeliciteerd met het bestekje. Gaan we het beleven dat een Doesburgs restaurant een Michelin ster gaat halen?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2021 DoesburgDirect.nl

Thema gemaakt door Anders NorenBoven ↑